15.03.2020: Informații noi – Slovenia

Ora 14.00

La granița Sloveniei cu Ungaria – Pince, accesul transportatorilor se desfășoară relativ fluent.
Reamintim că șoferii sunt verificați dacă prezintă semne evidente de viroză, primesc o hartă cu traseele permise și li se indică punctele de alimentare cu combustibil. Mașinile sunt marcate cu un autocolant de culoare galbenă, pentru monitorizare.
Potrivit datelor Ambasadei României la Budapesta, prin punctele de ieșire din Ungaria au tranzitat începând de sâmbătă, 14 martie, ora locală 20:00 și până astăzi, duminică, ora 08:00, în jur de 730 camioane.

Frontiera Italia – Slovenia

Slovenia a restricționat tranzitul vehiculelor grele din Italia în Slovenia. Traficul este permis numai dacă destinația finală este Slovenia sau dacă camioanele realizează transporturi poștale, de medicamente, echipamente de protecție și materiale medicale. Italia intenționează să închidă frontierele și din Slovenia în Italia.

Croația de frontieră – Slovenia

Pentru mai multe informații, consultați site-urile www.hak.hr si www.mup.gov.rs

Frontiera Ungaria – Slovenia

Frontiera este închisă pentru tot traficul din Italia până în Ungaria.

Frontiera Austria – Slovenia

Deocamdată nu există restricții.

Restricțiile din Slovenia se datorează în principal situației de la frontierele cu țările vecine, care nu permit traficul din Italia. Dacă Ungaria și Croația nu permit tranzitul, Slovenia nu poate permite traficul autovehiculelor în Slovenia. De aceea, guvernul sloven organizează acum coridoare pentru tranzit cu escorta poliției către frontiere.

Până când situația se lămurește în Slovenia, recomandăm transportatorilor să evite această țară. Pentru cei aflați la frontiera cu Italia recomandăm traseul Fernetti/Gorizia către Villach (Austria), iar pentru cei care sunt în Slovenia traseul Maribor-Graz, iar la ieșirea din Austria se poate încerca varianta prin Bratislava

 

   

Lasă un comentariu