13.03.2020: Slovenia: punctele de trecere a frontierei cu Italia sunt închise pentru transportul rutier de persoane și mărfuri

Începând cu 12.03.2020 , ora 22.00 (ora locală) autoritățile din Slovenia au informat că a intrat în vigoare ordinul prin care se închid punctele de trecere a frontierei dintre Slovenia și Italia pentru transporturile  rutiere de persoane prin servicii regulate și serviciile ocazionale în trafic internațional. Datorită epidemiei COVID -19, frontiera va fi, de asemenea, închisă și pentru operațiunile de transport marfă.
Ordinul prevede că, pentru a preveni răspândirea unei boli infecțioase, va fi suspendat transportul de mărfuri din Italia, excepție făcând transporturile poștale, de medicamente, echipamente de protecție și materiale medicale.

Decretul nu se aplică cetățenilor sloveni, persoanelor cu reședința permanentă sau temporară în Slovenia și vehiculelor de mărfuri a căror destinație finală este Slovenia. Vehiculele de marfă care se află pe teritoriul Sloveniei la data intrării în vigoare a prezentului ordin au dreptul să părăsească teritoriul Sloveniei cât mai curând posibil.

Sursa: GIZ Intertransport

Lasă un comentariu