08.04.2020 – Rãspunsul Ambasadei Ungariei la București la solicitarea UNTRR cu privire la tranzitul șoferilor profesioniști cu autoturisme și vehicule de transport 8+1 locuri

Ambasada Ungariei la București a transmis UNTRR cã șoferii profesioniști care doresc sã tranziteze teritoriul Ungariei cu automobile, inclusiv vehicule cu 8+1 locuri, pentru a-și continua cãlãtoria în interesul profesiei lor într-un alt stat membru al Uniunii Europene, trebuie sã trimitã un e-mail la Poliția Naționalã din Ungaria (beutazaskerelem@orfk.police.hu).

În cadrul e-mailului trebuie realizatã o cerere în englezã sau maghiarã, în care sã fie menționat numele și prenumele șoferilor și atașat o copie a CI sau a pașaportului conducãtorilor auto, atestatele de conducãtori auto, datele vehiculelor cu care intenționeazã sã cãlãtoreascã.

Dacã primesc un rãspuns pozitiv, aceștia pot trecere frontiera pe la Nãdlac II sau Ártánd și sã tranziteze Ungaria urmând rutele indicate de către autoritățile ungare (autorizația primitã de la Poliția Naționalã din Ungaria poate fi afișatã și în format electronic la frontierã). Dacã rãspunsul este negativ, șoferii nu pot tranzita Ungaria.

Lasă un comentariu