07.04.2020: Situația la zi cu valabilitatea și emiterea actelor și documentelor necesare transportatorilor rutieri

ITP

Certificatul de ITP nu se prelungește, deoarece nu intră sub incidența ordonanțelor militare de până acum și ține de siguranța rutieră, detalii aici.

Permise de conducere

Permisele de conducere dar și toate documentele emise de D.R.P.C.I.V. care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență. Cererile de preschimbare pot fi depuse în termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național.

Detalii aici : https://www.drpciv.ro/news-details/presa/5e7b120a925d46044fbea979

Înmatriculări

Se pot realiza în continuare înmatriculări de autovehicule, însă numai prin programări online : https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/

Pentru depunerea documentelor trebuie să vă prezentați la ghișeele Direcțiilor de Înmatriculare.

Excepție ! Din data de 01.04.2020, pe perioada instituirii carantinei se suspendă activitatea cu publicul la nivelul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Suceava.

Cartea de identitate

Cărțile de identitate și cărțile de identitate provizorii, care vor expira în perioada în care este activă starea de urgență, vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României. Cererile pentru eliberarea unui nou act de identitate, pentru documentele expirate în această perioadă, vor putea fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

În cazuri de forță majoră, persoanele care au nevoie de preschimbarea actelor, trebuie să sune la evidența populației pentru programare. Informații aici .

Pașaport

Direcția Generală de Pașapoarte informează că, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2020,cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line.

Programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Detalii aici: https://pasapoarte.mai.gov.ro/DOC/comunicat%2017.03.2020.pdf

Documente necesare eliberare pașaport: https://pasapoarte.mai.gov.ro/indexActe.html

Carduri tahograf/atestate profesionale/licențe

Documentele eliberate de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. care expiră în perioada stării de urgență își mențin valabilitatea în această perioadă pe teritoriul României, respectiv:

  • Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora;
  • Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora;
  • Licențele pentru activități conexe transportului rutier –  activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier;
  • Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru școlile de conducători auto;
  • Atestatele/Certificatele profesionale.

Detalii aici: https://www.arr.ro/Files/uploads/193-COMUNICAT_10467+8749-valabilitate-doc.pdf

ATENTIE!

ARR își suspendă programul de lucru cu publicul pentru registratura generală, dar continuă activitățile cu publicul.

Documentele necesare pentru eliberarea licențelor/certificatelor/copiilor conforme / autorizațiilor / atestatelor / cardurilor tahograf / documentelor de control / ecusoanelor se transmit prin serviciul poștal cu confirmare de primire sau prin curier. Solicitările de informații publice se transmit numai la adresa de e-mail : cerere544@arr.ro

Mai multe informații aici

Instrucțiuni eliberare documente ARR: https://www.arr.ro/arr_doc_711_instructiuni-eliberare-documente-arr_pg_0.htm

Lasă un comentariu