27.03.2020: Intervenția UNTRR adresată dlui. dr. Călin ALEXANDRU – DIRECTOR GENERAL DIRECȚIA GENERALĂ MANAGEMENT URGENȚE MEDICALE, DPSU MAI, ref. lămuriri urgente cu privire la măsurile de izolare a șoferilor profesioniști luate de autoritățile locale

Nr. 582/27.03.2020

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

În atenția Domnului dr. Călin ALEXANDRU – DIRECTOR GENERAL DIRECȚIA

GENERALĂ MANAGEMENT URGENȚE MEDICALE

Ref: lămuriri urgente cu privire la măsurile de izolare a șoferilor profesioniști luate de autoritățile locale

Stimate Domnule Director General,

În numele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) vă mulțumim pentru răspunsul primit în cadrul adresei nr.1510019 din data de 26.03.2020, fiind de real folos atât șoferilor profesioniști, cât și companiilor de transport în desfășurarea activității în această perioadă de criză și incertitudine provocate de noul coronavirus.

Totodată, deoarece am primit o grămadă de telefoane, email-uri și mesaje pe rețelele sociale de la șoferii profesioniști, familiile acestora și firmele de transport rutier, vă rugăm să veniți și cu lămuriri asupra următoarelor aspecte:

-dacă șoferul profesionist intră în țară și nu prezintă simptome, lasă camionul la firmă și merge acasă, la familie, atât el cât și familia sunt puși în izolare timp de 14 zile? În multe din cazurile întâlnite, membrii familiei lucrează în domenii vitale în această perioadă, iar măsura de punere în izolare afectează atât posibilitatea desfășurării activității, cât și veniturile gospodăriei.

-dacă șoferul profesionist ajunge în țară cu mașina personală/microbuz/autocar/avion va fi pus să stea în carantină/izolare timp de 14 zile, deși nu prezintă simptome?

Vă solicităm să veniți cât mai urgent cu lămuriri suplimentare asupra celor două situații prezentate pentru a informa corect șoferii și firmele de transport, cât și autoritățile locale – poliție și Direcțiile de Sănătate Publică, pentru a nu mai avea o aplicare selectivă a legii.

Exprimându-ne încrederea în sprijinul Dumneavoastră, vă mulțumim și vă rugăm să primiți expresia înaltei noastre considerații.

Cu deosebită stimă,

Secretar General

Radu DINESCU

Lasă un comentariu