17.03.2020: informații actualizate privind măsurile luate de diferite state în contextul COVID – 19

Elveția: Au fost introduse noi mãsuri care limiteazã activitãțile și adunãrile publice pentru a limita efectele epidemiei de coronavirus (COVID-19). Persoanele au voie sã iasã din case doar pentru situații de urgențã, cum ar fi pentru a cumpãra mâncare sau pentru a se duce la muncã. Aceste mãsuri se vor aplica pânã pe 19 aprilie 2020.
Începând cu 17 martie 00:00, intrarea pe teritoriul Elveției din Italia, Franța, Germania și Austria este limitatã doar pentru cetãțeni elvețieni, rezidenți elvețieni și persoane care intrã din motive profesionale. Transportul internațional de mãrfuri și tranzitul este încã permis.
Sursa: Consiliul Federal Elvețian

Franța: Începând cu 17 martie 2020, ora 12: 00 și timp de 15 zile, noi măsuri intră în vigoare pentru a limita activitățile și adunările publice în vederea combaterii răspândirii COVID-19. A fost declarată stare de urgență. Persoanele au voie să iasă din case doar pentru situații de urgență, cum ar fi pentru a cumpăra mâncare sau pentru a se duce la muncă.
Se închid frontierele la intrarea în UE și spațiul Schengen pentru cetățenii statelor terțe și suspendarea călătoriilor între statele terțe și UE pentru 30 de zile.
Sursa: Guvernul francez

Malta: Guvernul maltez a anunțat că începând cu 17 martie 2020, șoferii de camioane care vin în Malta intră, obligatoriu, în carantină. Prin urmare, pentru a evita carantina, firmele de transport trebuie să trimită doar remorca/containerul neînsoțit.
Sursa: ATTO

Portugalia: Consiliul de Miniștri a aprobat pe 16 martie un set de măsuri pentru a combate răspândirea COVID-19. Începând cu 16 martie, ora 23:00 și până pe 15 aprilie 12:00, Portugalia reintroduce controalele la frontieră. Măsura poate fi reevaluată la fiecare 10 zile.
Traficul rutier la frontierele interne terestre este suspendat. Transportul internațional de mărfuri și vehiculele de urgență sunt exceptate de la această restricție. Cu toate acestea, doar punctele principale de trecere a frontierei cu Spania vor rămâne deschise: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) și Vila Verde de Ficalho (Beja) .
Sursa: ANTRAM

Spania: Transportul rutier de marfă se desfășoară normal pentru a garanta activitatea economică și lanțurile de aprovizionare.
Sursa: ASTIC

Lasă un comentariu